Action handdoek & meer Budget Keuzes

Wist je dat je eigenlijk om de paar jaar al je handdoeken zou moeten vervangen? Nee? Wij ook niet. En omdat je in een gezin van 5 al gauw met zo’n twintig handdoeken zit, kan dat zo maar een duur grapje worden. Mocht je nieuwe handdoeken moeten aanschaffen, dan wil je dat waarschijnlijk voor een minder groot prijsje willen doen dan je voorheen ooit hebt gedaan. Vandaar dat we op zoek zijn gegaan naar handdoeken voor de beste prijsjes. Lees in deze blog over van allerlei winkels waar je de budget variant van dit item vindt. Veel leesplezier, ennuh schaf anders eens een vrolijk, hip kleurtje aan.

Ohja, for your information, het gaat om een standaard formaat badhanddoek (50 x 100 cm).

Handdoek Action

Waar kan je beter heen voor budget producten dan naar de Action? Precies, vinden wij ook. Gelukkig voor jou verkoopt de Action inderdaad een aantal badhanddoeken, voor verschillende prijzen. Benieuwd om welke prijzen het gaat? Lees dan gauw verder.

Capetown handdoek

Prijs: €1,95

De goedkoopste variant handdoeken in standaard maat die de Action verkoopt, is minder dan €2,00 (!). Dit maakt het nog eens betaalbaar als je er twintig van moet aanschaffen. Een stuk beter dan een handdoek voor een tientje, om het maar te zeggen. Een ander voordeel aan deze handdoek dat hij ook nog eens in talloze kleuren komt. Nu kan je een handdoekenkleur per persoon kiezen en heeft iedereen een eigen ‘set’. Kan je gelijk zien welke als eerste slijt. Anyway, kies tussen de volgende kleuren:

 • smaragd
 • zwart
 • wit
 • grijs
 • mint
 • zacht roze
 • antraciet

Klik hier om de handdoek te bekijken

Hotel Royal handdoek

Prijs: €2,99

Niet veel duurder dan degene die we hiervoor bespraken, maar in bulk levert het toch wel aanzienlijk wat voordeel op om juist voor de ene of de andere handdoek te pakken. Aan de andere kant, Hotel Royal klinkt wel wat chiquer als merk. Wellicht zeggen de prijs en de merknaam ook wat over de kwaliteit van de handdoek. Ook deze handdoek komt overigens in meerdere kleuren voor, die we wederom voor je zullen neerzetten. De kleuren zijn:

 • antraciet
 • wit
 • licht grijs
 • blauw

By the way, als je slim bent kies je voor soortgelijke kleuren. Dan kunnen deze meteen tegelijkertijd met elkaar de was in.

Klik hier om de handdoek te bekijken

Handdoek Lidl

Nou, wanneer je niet tevreden bent met de handdoeken van de Action, dan is misschien de Lidl een goed alternatief. Het gaat om wel wat duurdere handdoeken, maar gezien de vele goede recensies moeten het ook wel goede zijn. Kijk maar even.

Gözze Handdoek Rio 50 x 100 cm

Prijs: €6,90

Als maar liefst 96% van de klanten het product aanraadt aan anderen, dan moet het wel goed zijn. En dat geloven we in dit geval maar al te graag, omdat het gaat om een badstoffen variant. Je weet wel, datgene wat heel erg zacht is. Verder kan je de handdoeken wassen op 90 graden Celsius, is het zelfs licht strijkbaar én is de handdoek uitgerust met een ophanghaak. Perfect dus wanneer je niet zo’n mooie radiator hebt waar je het aan op kan hangen. Daarnaast is de kleurkeuze eindeloos. Limoen, blauw, donkerblauw, petrol, rood, roze, zandkleurig en taupe zijn de keuzes die je worden aangeboden. Helaas geen wit en zwart voor al onze industriële interieurs.

Klik hier om de handdoek te bekijken

LIVARNO home Badstof handdoek, 50 x 100 cm, set van 2

Prijs: €14,99 (voor twee handdoeken)

De kleuren zijn eindeloos. Op de link vindt je er al vier, maar in zijn totaliteit zijn er een stuk meer. Anders dan de voorgaande handdoeken zijn deze er ook met patroontjes. Hartstikke leuk dus, als je wat meer variatie zoekt in je handdoeken. Fleurt meteen de badkamer op. Anyway, het gaat wederom om een variant van badstof. Dit neemt het vocht over het algemeen goed op en voelt gewoon hartstikke zacht aan. Als je ze in de droger doet, behoud je deze zachtheid. Drogen aan de (buiten)lucht levert doorgaans wat stuggere handdoeken op. Trouwens, als de handdoeken op geen enkele manier meer zacht worden, is dat een teken om nieuwe aan te schaffen. Deze, bijvoorbeeld.

Klik hier om de handdoek te bekijken

Andere budget keuzes

Zo, nu we de Action en Lidl hebben gehad, gaan we over naar een aantal échte budget keuzes. Misschien was je deze winkels al wel even vergeten, maar wat dacht je van de Zeeman en Wibra. Deze twee winkels zien er misschien niet het meest charmant uit. Echter leveren ze vaak genoeg pareltjes aan voor een scherpe prijs en prima kwaliteit. Echte koopjes, wat ons betreft.

Zeeman

Bij de Zeeman onderscheiden we twee handdoeken, namelijk de ‘basic cotton’ en de ‘heavy cotton‘ handdoeken. Mag jij drie keer raden welke van de twee duurder is. Precies, die tweede. Bij deze presenteren we beide aan je. Lees:

Basic cotton Handdoek

Prijs: €2,49

Lichtbruin, denimblauw, wit, zwart, antraciet en lichtblauw. Dat zijn de kleuren die zich op dit moment in het assortiment bevinden. We zeggen expres ‘op dit moment’, want een aantal kleuren zal zich per trend/ seizoen/ populariteit aanpassen. Nu is bijvoorbeeld dat lichtbruine hip, maar we zagen een tijdje geleden nog een leuke frisse groentint. In ieder geval is de keuze reuze en zijn deze handdoeken al van prima kwaliteit. Ze zijn ook redelijk zacht, al zal je nóg zachtere handdoeken vinden in de variant hier beneden. Echter betaal je daar dan ook voor. Ach, kijk zelf maar even.

Klik hier om de handdoek te bekijken

Heavy cotton Handdoek

Prijs: €3,99

Voor de prijs van bijna vijf basic cotton handdoeken, heb je er van deze variant nog maar drie. Bovendien zijn deze handdoeken alleen in zandkleur, zwart en wit beschikbaar. Klinkt allemaal negatief, maar deze handdoeken zijn zoals gezegd wél een stuk zachter. Sterker nog, na het wassen en drogen van de handdoeken, behouden ze langer de kwaliteit van hun vezel. Je handdoeken zijn al zachter en blijven over het algemeen waarschijnlijk ook voor een langere tijd zachter. Het creëert het gevoel van luxe en dat is natuurlijk fantastisch fijn. Alsof je je in een hotel bevindt (al zijn daar de handdoeken vaak wat groter).

Klik hier om de handdoek te bekijken

Wibra

Een vergelijkbare winkel aan de Zeeman is niets minder dan de Wibra. Misschien haal je er wel altijd je geliefde Dasty en anders begrijpen we ook goed waarom je er bijvoorbeeld interieur accessoires haalt. Zie hieronder in ieder geval het assortiment aan handdoeken 50 x 100 cm wat ze hebben.

Handdoek popcorn

Prijs: €4,99

Wij moesten ook drie keer kijken wat er stond. En ja, ‘popcorn’ is inderdaad hoe ze deze handdoek hebben genoemd. Waarom weten we niet precies, al zou het prima iets te maken kunnen hebben met de structuur van de handdoek. Eerlijk gezegd ziet het er niet heel zacht uit. Daarentegen is het wel positief dat ze gebruik maken van 100% (BCI) katoen. De kwaliteit van de vezels is redelijk goed en de prijs/kwaliteitverhouding van de handdoek is prima. De kleuren waar je uit kan kiezen is misschien wat schaars, maar ach, wie interesseert er zich nu écht in in wat voor kleur handdoeken je hebt, toch?

Klik hier om de handdoek te bekijken

Handdoek mint

Prijs: €3,49

Kijk aan. Deze handdoek van de Hema ziet er tenminste uit alsof het een standaard variant betreft. Gezien de Wibra (en trouwens ook de Zeeman) gewoon door het gehele land winkels hebben, is het wellicht ook wel een goed idee om daar de handdoeken te gaan voelen. Zo krijg je een beetje een idee voor wat voor jou werkt en wat je toch liever links laat liggen. En als je denkt dat dat ‘vies’ is, Think again, want jij bent heus niet de enige die dat doet. Sterker nog, winkels raden het sowieso aan om handdoeken eerst te wassen alvorens je ze gaat gebruiken.

Klik hier om de handdoek te bekijken

Koopgids handdoeken

We sluiten deze blog graag af met een beknopte koopgids. Zo makkelijk is het namelijk nog niet om de juiste keuze qua handdoeken te maken. Waarom zouden we je het moeilijk maken als het ook makkelijk kan. Lees de volgende informatie door en lees wat voor jou een eventuele deal breaker is of niet.

 • Materiaal
  Katoenen handdoeken zijn populair vanwege hun zachte en absorberende eigenschappen. Kies voor 100% katoenen handdoeken voor de beste kwaliteit. Er bestaan overigens ook handdoeken van Bamboe, maar die staan niet in deze lijst omdat ze simpelweg een stuk duurder zijn.
 • Kleur en ontwerp
  Kies een kleur die past bij je badkamerdecor. Klassieke witte handdoeken zijn altijd een veilige keuze, maar er zijn tal van kleuren en patronen beschikbaar om uit te kiezen. Bovendien is wit niet altijd handig, als je denkt aan vlekken etcetera.
 • Afmetingen
  Handdoeken zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, zoals badhanddoeken, handdoeken en gastendoekjes. Veel van de handdoeken die we hierboven hebben genoemd, zijn dan ook in al deze andere varianten beschikbaar. Er worden zelfs hele sets verkocht! Hartstikke handig, als je het ons vraagt.
 • Onderhoud
  Lees altijd de wasinstructies op het etiket om ervoor te zorgen dat je de handdoeken op de juiste manier wast en onderhoudt. Over het algemeen worden handdoeken gewassen op een warme temperatuur en gedroogd op een lage stand om hun levensduur te verlengen. Blijven ze ook direct lekker zacht.

Kijk aan, door deze punten weet jij nu ongetwijfeld voor welke handdoeken je gaat. Alvast veel plezier met de aanschaf van deze, toch wel noodzakelijke, items.