Action led strip & meer Alternatieven

‘Let there be light.’

Misschien associeer je deze quote met hetgeen dat in de Torah staat, misschien moet je gelijk denken aan Thomas Edison, misschien denk je wel aan de film met deze benaming als titel. Goed, bij de letterlijke vertaling gaat het er natuurlijk om dat het licht mag schijnen. Met name in de wintermaanden, wanneer je in het donker naar het werk gaat en in het donker weer wegrijdt, is het fijn om in een warm huis thuis te komen.

Een steeds populairdere manier van verlichten is middels het gebruik van led-strips. Je kan de strips instellen in leuke kleurtjes en het geeft verschillende kamers in huis een fijne ‘vibe’. Anyway, we vertellen je in deze blog waar je voor een klein prijsje dit soort lichtbronnen kan aanschaffen. Want nodig, dat zijn de strips waarschijnlijk niet. Echter is het wel iets leuks en dat is de reden dat wij opzoek zijn gegaan naar betaalbare varianten.

Led-strip Action

Yes! Bij de Action zijn al super veel soorten led-strips te koop. We bespreken ze niet allemaal, maar wel zeker een heel aantal, die wat ons betreft de absolute pareltjes zijn. Lees je gauw verder om te ontdekken wat deze geweldige winkel je te bieden heeft?

Eurodomest ledstrip 24 watt 1200 lm

Prijs: €13,95
Lengte: 5 meter

Wauw, vijf meter aan lampjes voor nog geen 15 meter! Wat houden we toch van de technologie en hoe deze zich telkens ontwikkelt. Je kan deze strip instellen op wit licht, en wat deze LED-strips echt opvallend maakt, is de instelbare kleurtemperatuur. Je kunt de perfecte sfeer creëren door te spelen met 13 verschillende kleureffecten en 13 unieke kleuren. En als dat nog niet genoeg is, zijn er ook nog eens 13 variaties per kleur beschikbaar. Dat zorgt voor in totaal 13 x 13 = 169 verschillende mogelijkheden om het in te stellen. Wat verder handig is, is dat deze LED-strips knipbaar zijn per 18 leds, wat ongeveer overeenkomt met 20 centimeter. Zo kun je ze op maat maken en aanpassen aan jouw specifieke behoeften en ruimte.

Ledstrip met sensor

Prijs: €4,99
Lengte: 1 meter

Nummer twee die we in deze blog beschrijven, is deze leestrip met sensor. Je kan de lampjes met een adapter opladen, waarna ze weer een tijd zonder kunnen. Dankzij de sensor zullen de lampjes gaan schijnen bij beweging. Dit maakt ze ideaal voor het gebruik onder het bed, in de kast of op andere plekken. Let wel dat de strip maar een lengte van 1 meter is, wat erg kort is. Schaf er dus bijvoorbeeld meerdere aan wanneer je het wil gebruiken voor onder het bed of in je inloop-kledingkast. Wel zit er dan weer een handige plakstrip aan, dus vrijwel iedereen heeft het in zich om de led-strip te kunnen installeren.

Grundig multicolor ledstrip

Prijs: €9,95
Lengte: 3 meter

Niemand heeft precies een bed/ muur/ plafond/ etc. van een afgerond aantal meters. Daarom is het handig als je de led-strip naar lengte kan aanpassen. Deze led-strip is daar helaas geen voorbeeld van, gezien er nergens staat vermeld dat je bijvoorbeeld om de achttien lampjes een knip kan zetten. Wat deze led-strip wél kan is niet onbenoemd te laten. Je kan de kleuren namelijk dimmen, in vier verschillende ritmes laten branden en dat alles op afstand met je eigen afstandsbediening.

Eurodomest ledstrip

Prijs: €10,95

Het beste van alles, wat ons betreft, is dat je de strip helemaal op maat kunt knippen, waardoor je de flexibiliteit hebt om hem precies passend te maken voor jouw ruimte. Verder wordt deze handige LED-strip geleverd met een afstandsbediening met maar liefst vier verschillende functies. Je kunt genieten van dimbaar warm-wit licht dat perfect is om de juiste sfeer te creëren. De strip is zelfklevend en heeft 300 heldere LED-lampjes, waardoor je hem gemakkelijk kunt bevestigen op meubels of langs de rand van het plafond, om extra licht toe te voegen waar je het nodig hebt. Wederom geldt: het is niet nodig, maar wel leuk.

Alternatieven

We geven nog een aantal alternatieve opties dan de led-strips van de Action. Zo heb je toch een wat beter idee van hoe de markt eruit ziet en of je misschien zelf ook nog verder kan/ wil kijken. En weet, niks hoeft, maar het is niet heel veel moeite om nog een aantal zinnen verder te lezen, toch?

PURPL LED Strip Helder Wit | 5 meter | 12V |IP20

Prijs: €5,99 (zonder korting €27,99(?))
Lengte: 5 meter

Dit zou, gezien de bijna 200 overwegend goede recensies, een goed led-snoer moeten zijn. De lampjes hebben een ‘helder witte’ kleur. Dit betekent zoiets dat het tussen koel en warm licht in zit. Niet echt aan te raden voor een warme sfeer in huis, maar wel voor het creëren van een oplettende sfeer op de werkvloer. Wat ook leuk is dat je deze led-strip ook met wifi kan besturen of een bediening aan de muur kan hangen. Dus niet alleen een via een afstandsbediening in je hand, maar ook zo’n eentje.

LED strip verlichting – 5 meter – 44 keys RGB

Prijs: –
Lengte: 5 meter

Met dit LED-snoer creëer je in no-time een ontspannen loungesfeer in je huis. Je kunt de strip gemakkelijk inkorten bij de aangegeven punten en met de zelfklevende strip kan zelfs een kind deze strip nog opplakken. Op de afstandsbediening kan je alle verschillende kleurtjes en programma’s aanpassen. Een prima led-strip voor een prima prijs, al moet je er wel rekening mee houden dat de adapter aan deze strip vrij groot is. Dat is niet heel handig.

Er is dus op meerdere plekken zo’n led-strip te koop. Als je verstandig bent, schaf je dit soort dingen bij een geronnommeerde verkoper aan. Goedkoop betekent doorgaans ook wel duurkoop en dat is natuurlijk niet iets waar je op te zit te wachten. Dus, lees alle recensies nog eens goed door en schaf binnenkort je nieuwe led-strip aan.