Eloise van Oranje-Nassau van Amsberg: vriend, social media en meer feiten

gold and blue crown

Vandaag duiken we in de kleurrijke wereld van ons geliefde Nederlandse Koningshuis. Of nou ja, we zullen je niet vermoeien met de gehele geschiedenis van de monarchie. Daarentegen lichten we de schijnwerpers op slechts één speciale ‘ster’ uit de koninklijke familie. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan… tromgeroffel… Eloise van Oranje-Nassau van Amsberg!

Geen Amalia? Geen Alexia? En geen Ariane? Nee, nee, je ziet het goed, we hebben het over het nichtje van de kroonprinses, de kleindochter van prinses Beatrix en de dochter van prins Constantijn en zijn vrouw prinses Laurentien. Waarom we daarvoor hebben gekozen, al je in deze blog al snel opmerken. We willen je er dan ook niet langer van onthouden om lekker verder te lezen.

Lid van de koninklijke familie

De vader van Eloise, prins Constantijn der Nederlanden, is een broertje van onze huidige koning, Koning Willem-Alexander. Hoewel haar vader dus een prins is, heeft Eloise zelf niet de titel van prinses gekregen. Al voordat zij werd geboren, bij het huwelijk van haar ouders, is besloten dat de kinderen deze titel niet zouden krijgen, om het aantal prinsen en prinsessen te verkleinen. Vandaar spreken we nu over, als we het bij het correcte einde hebben:

Eloise Sophie Beatrix Laurence, gravin van Oranje Naussau, jonkvrouw van Amsberg.

Nog steeds een beste titel dus, als je het zo bekijkt. Overigens staat deze gravin bij de meeste mensen bekend als ‘Eloise van Oranje’ of ‘Eloise’. Dat heeft allemaal te maken met haar sociale media account.

Social media

Want in plaats zich te verstoppen achter ‘de muren van een kasteel’, is Van Oranje veel meer op de voorgrond getreden. Je kan met recht zeggen dat ze tegenwoordig eigenlijk wel een influencer is geworden. Zo heeft ze in maart 2024 op haar Instagram-account al 440k + volgers. Dat is bijna een half miljoen, wauw. Dat staat overigens nog los van de 250k + volgers op haar TikTok

Maar, wie iets langer nadenkt dan een seconde, weet dat mensen op social media ook vaak van allerlei kritiek, hartberichten en negativiteit over zich heen krijgen. Zo geldt dat ook bij Eloise. Ze zeggen dan bijvoorbeeld dat ze haar bekendheid heeft verkregen door haar afkomst, dat ze de financiële positie van haar familie ‘misbruikt’ om in hartje Amsterdam te kunnen wonen en zo gaat die lijst nog wel even door. Het is toch nog wel wat, zo’n gravinfluencer.

Steun aan Palestina

Hoewel de meest negatieve reacties van mensen komen die zich verschuilen achter hun sociale media account en waar je je dus niet heel veel van zou moeten aantrekken, is niet alles zo makkelijk weg te wuiven. Zo kwam de gravin begin van 2024 in opspraak omdat ze middels een Instagram-filter steun betuigde aan Palestina. Hoewel Eloise van Oranje dan wel geen lid is van het Koninklijk Huis, maakt ze er ook geen geheim van dat ze onderdeel uitmaakt van de koninklijke familie. Het is zeer ongebruikelijk dat een lid van deze familie zich uitspreekt over dit soort politieke kwesties. Daarentegen zou ze juist neutraal en genuanceerd moeten zeggen wat ze van zoiets als dit vindt. Erg bijzonder, dus.

Gravinfluencer

We noemden het begrip dus net al eventjes, maar Eloise van Oranje staat ook wel bekend als een gravinfluencer, of te wel een gravin influencer. Dat is niet alleen in Nederland opgevallen, ook andere landen vinden dit maar al te interessant. Zo heeft Van Oranje weleens verteld dat ze tijdens een tripje naar Berlijn werd bejaagd door de Duitse paparazzi. Daarover denken wij alleen maar: ze heeft zelf gekozen voor dit leven. Het is misschien niet altijd even fijn, maar het zijn de consequenties waarvan je kon aanzien dat deze zouden komen.

Eigen bedrijf

Om nu te zeggen dat het hele influencen van Van Oranje nou echt een flop is, is niet eerlijk. Ze maakt namelijk ook gebruik van haar bedrijf om hele goede dingen te doen. Zo maakt ze zich sterk voor het kopen van tweedehands kleding, duurzaamheid en in samenwerking met een bedrijf heeft ze zelfs een kinderboekje over dit onderwerp uitgebracht.

Bovendien heeft Van Oranje sinds eind 2023 een bedrijf genaamd My Lima Lima. Dit bedrijf zet zich in om dure producten en tweedehands kleding te verkopen, waarvan de opbrengst naar goede doelen gaat. Een leus die het bedrijf omschrijft, luidt: ‘give to empower‘. Wat ons betreft een mooi initiatief waar hopelijk nog veel goeds uit zal voortkomen.

Vriend

We kunnen het niet laten om het onderdeel omtrent de geliefde van Eloise van Oranje onbesproken te laten. In een interview voor de LINDA gaf Van Oranje al aan verliefd te zijn. Hoewel ze er eigenlijkniet veel over kwijt wilde, hebben roddelkanalen alsnog bevestigd te weten wie de gelukkige is. Het zou namelijk niemand minder zijn dan Archie Maclaine Pont. Het stel ontmoette elkaar mogelijk in Barcelona. Een overeenkomstigheid die overigens al snel opviel, was hun gemeenschappelijke studeren aan de hotelschool The Hague. Nou ja, of het hem nu is of niet, we hopen dat het stel gelukkig mag zijn. Want, dit bleek niet het plan van Van Oranje te zijn, om in het studentenleven al zo snel verliefd te worden en zich te hechten aan een geliefde.

Conclusie

Tja, wat kunnen we nog zeggen. Als gravinfluencer heeft Van Oranje het zeker een eind geschopt. Hoewel het misschien soms niet helemaal volgens de boekjes verloopt en je er inderdaad wat kan van vinden, doet ze het toch wel goed. Ze leeft zoals ze wil leven, zet zich in voor goede doelen en lijkt het allemaal wel voor elkaar te hebben. Op naar een mooie toekomst, zouden we zeggen.