Kees Tol: partner, relatie, lengte, carrière, en meer

a crowd of people outside

Onze vrolijke man van Nederlandse bodem. Kees Tol, is zijn naam. Tol is ondermeer bekend als presentator van verschillende programma’s en zijn deelname aan het populaire programma Wie is de Mol? Maar Tol is natuurlijk veel meer dan dat en wij zijn hier om je te vertellen wat. Lees gauw verder en laat je inspireren door deze goedlachse man.

Wie is Kees Tol?

Kees Tol is, samenvattend, een Nederlandse televisiepersoonlijkheid. Net als veel andere bekende Nederlanders, komt Tol uit Volendam. Het is iets waar hij trots op is en het niet in een hoekje wil schuiven. Althans, niet alles aan Volendam is helemaal ‘het einde’, maar daarover later meer.

Goed, de beste man zag op 10 februari 1982 voor het eerst het levenslicht. Als zoon van Thomas Tol, toetsenist van BZN, kwam hij al snel in aanraking met de showbizz wereld. We weten nu dat zijn afkomst zeker invloed heeft gehad op het carrièrepad dat hij later zou volgen.

Carrière

Al in 2006 begon de jonge Kees Tol zijn carrière voor het grotere publiek. Althans, hij was eerst televisieproducent en pas later zal hij zelf op het toneel verschijnen. Na ruim een jaar maakte hij zijn debuut als medepresentator bij het populaire programma Sterren.nl. Verder deed zijn deelname aan het programma De zomer voorbij hem veel goed. Hij presenteerde steeds meer en deed het zelfs zo goed, dat hij in 2013 werd beloond met de Televizier Talent Award.

Hij is steeds meer op de Nederlandse televisie te zien, onder andere met het (inmiddels ex-) zangduo Nick & Simon. Denk aan programma’s als Nick, Simon en Kees: Homeward bound en Nick, Simon en Kees: The Beatles. Hierin gaat het trio opzoek naar de mooiste muzikale verhalen, verteld over de hele wereld. Tegenwoordig presenteert hij onder andere het programma vtwonen met een aantal medepresentatoren.

Wie is de Mol?

In 2018 deed Kees Tol mee met het nog steeds populaire programma Wie is de Mol?. Hij was ontzettend populair en wat bleek, hij was zélf de mol. Hij omschrijft zijn deelname dan ook als ‘het leukste wat ik ooit heb gedaan’. En dat was niet het enige programma waar hij als ‘zichzelf’ meedeed. Programma’s als Expeditie Robinson, Dance Dance Dance en Het Perfecte Plaatje volgden. Daarmee is Tol al bijna 20 jaar actief in de wereld van televisie. We hopen dan ook nog veel van hem te zien.

Partner

Volendam staat bekend als een katholiek nest. Met andere woorden, veel mensen hangen dat geloof aan. Hoewel hij ook die geloofsovertuiging in zijn jeugd meekreeg, is hij inmiddels al een lange tijd uitgeschreven bij de kerk.

De reden hiertoe heeft van alles te maken met zijn seksuele geaardheid. Hij valt namelijk op mannen en is daarmee homoseksueel. Gezien het Vaticaan hier nog nog weleens contrasterende uitspraken over heeft gedaan, voelde hij zich niet meer goed bij het aanhangen van het geloof. We kunnen er van vinden wat we willen, maar het is tot op de dag vandaag nog niet verandert (de mening van beide partijen).

Relatie

Zoeken we naar een eventueel partner van Kees met wie hij een romantische relatie heeft, dan zoeken we dus naar een man. Helaas voor Kees is deze op het moment nog niet in zijn leven aanwezig. Zo gaf hij in een interview aan dat hij eerst een happy single gay was, maar nu toch eigenlijk wel de behoefte heeft aan een partner. Hij probeert wel het een en ander uit met daten, maar elke keer leek het te gaan om iets kortstondigs. Een liefdespartner heeft hij dus nog niet gevonden.

Brand ’t Hemeltje

Kees Tol is een Volendammer, maar tegenwoordig dus niet meer katholiek. Hier heeft hij zo z’n redenen voor, hoewel hij ook aangaf het soms wel een beetje jammer te vinden. Een groot moment waarop hij dacht veel steun zou hebben aan de aanhang van het geloof, was na de brand op oudejaarsnacht (2000-2001) in café ’t Hemeltje in Volendam. Het nieuws over deze brand was al snel bekend en Kees was een van degene die hier ook bij aanwezig was.

Kees liep verschillende brandwonden op, maar kon gelukkig aan de brand ontsnappen. In de dagen die volgden, vonden veel Volendammers hun toevlucht in de kerken. Kees betreurde het feit dat hij zich daar niet naar kon begeven, hoewel het dus zijn eigen keuze was geweest om van het geloof weg te gaan.

Toekomst

Hoe de toekomst er voor Tol uitziet, is ons onbekend. Hij heeft in ieder geval recentelijk nog aangegeven dat hij zijn presentatorschap bij vtwonen voorlopig doorzet. Ook verschijnen er, ondanks dat het zangduo Nick & Simon uit elkaar is, nog programma’s met het gehele trio op de buis. Wij zien het als erg vermakelijk en gunnen Tol de hele wereld.

Over zijn toekomstige carrière praat hij niet heel veel. We weten wel dat hij bijvoorbeeld in 2020 zijn toenmalige vaste contract bij RTL verloor en dat hij nog geregeld programma’s voor de publieke omroep maakt. Een echte alleskunner dus. We zouden het verder leuk vinden om hem in nog meer shows te zien, waaronder dus zoiets als zijn deelname aan Dance Dance Dance.

Conclusie

Al met al kunnen we concluderen dat Kees Tol inmiddels veel meer dan ‘slechts’ een presentator op de Nederlandse televisie. Hij is uitgegroeid tot een heuse bekendheid, die zich ook steeds meer in andere rollen mengt in de televisieprogramma’s. We doelen dan met name op deelnames als deelnemer aan zoiets als Wie is de Mol? of iets dergelijks. Een liefdespartner gunnen we hem zeker ook van harte.