Virgin River boeken volgorde van Robyn Carr

reading, book, girl

Misschien ken je de serie Virgen River op Netflix wel. Wist je van die serie dat het gebaseerd is op een boekenreeks? Nee? Nou, dan weet je het nu wel. We zullen in deze blog namelijk niet zo zeer iets vertellen over de serie, maar juist over de boeken met de gelijknamige titel, geschreven door Robyn Carr.

We vertellen je in welke volgorde je ze zou moeten lezen én wat je ongeveer van elk boek kan verwachten. Ze zeggen vaak dat het boek beter is dan de ‘film’ (serie dus), dus wat ons betreft ga je deze boeken eerst lezen, voordat je Netflix aanklikt. Niet dat we zeggen dat het een verkeerd is, maar dit is de uitgelezen kans om zoiets een keer te proberen, nietwaar? Lukt het lezen toch niet echt, dan begin je toch lekker aan de serie. It’s as simple as can be, geloof ons maar.

Alles over schrijver Robyn Carr

Robyn Carr is een bekende schrijver van hedendaagse romantische fictie. Haar boeken zijn geliefd vanwege hun meeslepende verhalen, levendige personages en aandacht voor emotionele diepgang. Carr staat bekend om haar vermogen om complexe menselijke relaties te verkennen en realistische situaties te creëren die de lezers raken. Haar schrijfstijl is vloeiend en meeslepend, waardoor lezers zich gemakkelijk kunnen verliezen in haar verhalen. Klinkt ook niet zo gek, als je inmiddels al meer dan 50 romans op je naam hebt, toch?

Hoe dan ook heeft Carr met een indrukwekkend oeuvre van bestsellers een trouwe lezersschare opgebouwd en blijft ze nieuwe fans aantrekken met elke nieuwe publicatie. Ze is inmiddels in leeftijd al de zeventig gepasseerd, dus we vragen ons af voor hoe lang we nog nieuwe boeken kunnen verwachten. Als we daar geen informatie over verkrijgen, zullen we er ook geen uitspraak over doen, denken we maar.

Virgin River-serie

Vaak zie je dat boekenseries uit 5-10, met uitschieters tot 15 boeken bestaat. Gezien er nog maar enkele seizoenen Virgin River op Netflix staan, dacht je misschien zelf aan een boek of acht. Gelukkig voor jou kunnen we het tegendeel bewijzen. Er zijn inmiddels al, en we maken geen grapje, 21 (!) boeken verschenen in de Virgen River-serie. We zetten de titels eerst voor je op een rijtje, en zullen daarna vertellen waar het eigenlijk over gaat.

 1. Thuis in Virgin River
  Originele titel: Virgin River
 2. Welkom in Virgin River –
  Originele titel: Shelter Mountain
 3. Weerzien in Virgin River
  Originele titel: Whispering Rock
 4. Winter in Virgin River
  Originele titel: A Virgin River Christmas
 5. Een nieuwe horizon
  Originele titel: Second Chance Pass
 6. Met de stroom mee
  Originele titel: Temptation Ridge
 7. Na de storm
  Originele titel: Paradise Valley
 8. Een onverwacht kerstcadeau
  Originele titel: Under the Christmas tree
 9. Onbekende bestemming
  Originele titel: Forbidden Falls
 10. Met nieuw vertrouwen
  Originele titel: Angel’s Peak
 11. Een plek in de zon
  Originele titel: Moonlight Road
 12. Kus om middernacht
  Originele titel: Midnight confessions
 13. Dromen van vrijheid
  Originele titel: Promise Canyon
 14. Uit de schaduw
  Originele titel: Wild Man Creek
 15. Tijd van belofte
  Originele titel: Harvest moon
 16. Sneeuw in Virgin River
  Originele titel: Bring me home for Christmas
 17. In de luwte
  Originele titel: Hidden summit
 18. De weg vooruit
  Originele titel: Redwood Bend
 19. Rijke oogst
  Originele titel: Sunrise Point
 20. Een Kerstmis naar haar hart
  Originele titel: My kind of Christmas
 21. Terug naar Virgin River
  Originele titel: Return To Virgin River

Wauw! Wat een lijst. Met name als je je beseft dat alle boeken niet ‘slechts’ 100 pagina’s dik zijn, maar eerder het veelvoudige daarvan.

Inhoud

Met zo veel boeken is het vrij lastig om een passende beschrijving te vinden, maar we hebben ons best gedaan. Lees: de Virgin River-boeken volgen het leven en de liefdesverhalen van verschillende inwoners van het fictieve stadje Virgin River in Californië. De serie richt zich op thema’s als familie, vriendschap, verlies, healing en tweede kansen.

Elk boek brengt nieuwe personages naar voren, terwijl ook eerdere personages terugkeren in latere delen van de serie. De verhalen bevatten meeslepende romances, maar verkennen ook diepere emotionele en persoonlijke ontwikkelingen van de personages, waardoor lezers zich sterk betrokken voelen bij de gemeenschap van Virgin River. In eerste instantie gaat het natuurlijk om verpleegkundige Mel (Melinda Monroe) die het drukke Los Angeles verlaat voor Virgin River en daar haar plek probeert te vinden. Oók in de liefde, winkwink.

Verschillen boeken en de serie

Wat wel vaker zo is, is dat bij de verfilming van boeken toch een aantal details worden verandert of worden weggelaten. Het zal ongetwijfeld uitmaken van het creatief proces, maar soms vinden we het toch een beetje jammer. Wat de verschillen zijn, zullen we niet helemaal aan je vertellen, om te voorkomen dat we spoilers geven. Weet daarentegen wel dat 1 seizoen niet gelijkstaat aan 1 boek. Met andere woorden, er komen geen 20 seizoenen van Virgin River. Moreover, kunnen we je ook wel vertellen dat hoofdpersonage Mel en haar eerste grote liefde Mark op een net wat andere manier van elkaar werden gescheiden (oeps, vertellen we je toch iets).

Goed, lees de boeken maar gewoon, dan zal alles op zijn plek komen te liggen!

Conclusie

Robyn Carr is een van die schrijvers die haar hele leven lang heeft gewijd aan, jawel, het schrijven. Met al meer dan vijftig gepubliceerde romans en een hoop bestsellers, is ze een van de meest succesvolle romanschrijvers die we nu kennen. Zoals je nu weet is iets minder dan de helft van haar boeken onderdeel van de Virgin River-serie. Genoeg om nog te lezen, dus! Al kan je, eerlijk is eerlijk, er ook nog steeds voor kiezen om de serie te gaan kijken.