Stoere kinderkapsels 2024

girl in red framed eyeglasses and gray sweater sitting on brown wooden chair

Kijk, als je kind nog onder de, laten we zeggen, acht jaar is, dan zal je heel veel invloed hebben op de haardracht van dat kind. Je zorgt er iedere ochtend ook voor dat het in model zit, dus reken maar dat je ook bij de kapper aan zet bent. Maar goed, een beetje inspiratie voor wat je dan moet aangeven is nooit verkeerd.

Om die reden presenteren wij in deze blog de ‘stoere kinderkapsels’ voor 2024. Afhankelijk van hoe geïnteresseerd jouw kind is in zijn of haar kapsel, kan je het ook als voorbeeld gebruiken om aan hen te laten zien. Either way denken we dat je veel aan deze inspiratie gaat hebben. Scroll daarom maar gauw door, dan zal je binnen no time zien waar we op doelen.

Disclaimer: We praten expres niet over ‘jongens- en meisjeskapsels‘. Als een meisje met kort haar nummer x wil kiezen, dan moet ze dat lekker doen. Ongeacht het feit of het kind op de foto een jongetje of meisje is.

#1 Hoge opscheer en stekels

Een leuk en gewaagd kapsel zie je op onderstaande foto. Het betreft een hoge opscheer en een mooie bos haar bovenop dat naar boven wordt gestyled. De strakke lijn op de overgang geeft extra definitie. Weet wel dat je dit kapsel relatief vaak moet bijhouden en je, indien je het zo wil houden, wel elke paar weken bij de kapper zit.

#2 (Lange) bob

In principe is onderstaand kapsel een soort bob. Niet helemaal, want daarvoor is het nog net wat te wild, maar ook op die manier kan je wat minder stijl haar op een leuke manier combineren. Bij onderstaand kind is er gekozen voor een zijscheiding, maar een middenscheiding zou ook prima zijn. Het kapsel vergt relatief weinig onderhoud en weinig tijd om te stylen (het valt hoe het valt).

#3 Lang en stijl haar

Waarom moeilijk doen, terwijl het ook makkelijk kan. Dit kapsel leent er zich perfect voor om te stijlen bij een stoer kind. Een kind met veel zelfvertrouwen en eentje die zich niet heel veel aantrekt van de mening van anderen. Of althans, een kind die niet per se met de meute mee hoeft te gaan en lekker zijn of haar eigen ding doet.

#4 Pony

Kijk, naar onze mening is een ‘stoer’ kapsel wat lastig te definiëren bij een kind. Dat komt omdat al die gezichtjes zó schattig zijn, dat we daardoor al snel worden afgeleid. Hoe dan ook vinden we dat een pony wel degelijk stoer staat. Komt ook omdat onderstaand kapsel is gecombineerd met wat laagjes in het haar. Heeft jouw kind stijl haar, dan zal het al snel veel minder stoer overkomen.

#5 Klein staartje bovenop

Een gedurfd, maar zeker bijzonder kapsel is de onderstaande wel. Het is perfect voor kinderen die gek worden van hun haar, maar waarvan je natuurlijk niet wil dat hij of zij kaal is. Het staat stoer en breekt het hele schattige van het gezicht. Gezien de hele onderkant vrijwel geen haar bevat, kan je het zelf, als niet-kapper, goed bij houden.

#6 Naar achteren

Je moet het wel kunnen hebben, maar als je onderstaand kapsel neemt, sta je echt stevig in je schoenen. Alsof je altijd (maar dan niet letterlijk) de wind van voren krijgt en nog steeds blijft staan op de plek waar je stond. In principe is er niet veel voor nodig om het kapsel te stylen. Echter dien je er rekening mee te houden dat kinderen met krullend haar nooit zo’n vloeiende golf naar achter krijgen.

#7 Curtain bangs

Het maakt in principe niet uit wat voor haar je hebt, want curtain bangs zorgen al-tijd voor meer volume. Het is een specifiek type pony, die gekenmerkt wordt door lange, zachte lokken aan beide zijden van het gezicht die als gordijnen openvallen. Deze stijl wordt vaak gekenmerkt door een midden scheiding en de lange lokken die naar de zijkanten van het gezicht toe vallen, waardoor een ‘gordijnachtig’ effect ontstaat. Wij zouden het classificeren als stijlvol en stoer tegelijkertijd.

Hoe kies je het juiste kapsel voor je kind?

Nu je ongeveer een idee hebt van wat stoere kapsels in 2024 zijn, is het tijd om te bedenken wat nou eigenlijk bij jouw kind goed zal staan. Daarbij is het in elk geval handig om met de volgende factoren rekening te houden:

  • Textuur en dikte van het haar
  • De vorm van het gezicht
  • De persoonlijkheid van je kind
  • Een gemakkelijk te onderhouden kapsel
  • De input van je kind bij de beslissing

Logische punten die je vast zelf ook al had bedacht, nietwaar? Wat je trouwens misschien altijd moet overwegen, is om te kijken wat de kapper ervan vindt. Hoe vaak wij al niet bij de kapper aankwamen met een idee, waarvan de kapper simpelweg direct tegen ons zei dat het ons niet zou staan… Die keren zijn niet meer op 1 hand te kiezen. Ze hebben gewoon erg veel verstand van hun vak, dus waarom zou je ze niet geloven?

Conclusie

Kortom, het kiezen van stoere kapsels voor kinderen draait om het vinden van een balans tussen de mate van functionaliteit, stijl en persoonlijkheid. Overweeg aspecten de textuur en dikte van het haar en de vorm van het gezicht. Luister naar hun voorkeuren en werk samen met een ervaren kapper om de perfecte look te creëren. Met de juiste keuze kunnen stoere kapsels niet alleen het zelfvertrouwen van het kind vergroten, maar ook gemak bieden in het dagelijks leven. Ga je voor een lange bob of toch liever voor de curtain bangs? Wij weten het al wel voor ons kind!